top of page
Het verwijderen van asbest Roofing

Asbestinventarisatie

Sinds 23 november 2022 heeft de Belgische overheid beslist om een asbestattest als verplicht document te vereisen bij de verkoop van constructies met een bouwjaar vóór 2001. Dit attest is het resultaat van een asbestinventarisatie die enkel door een door de overheid gecertificeerde deskundige kan uitgevoerd worden.

Anker 1

Waarom is zo'n attest nodig?

Een asbestattest is verplicht bij een overdracht van een toegankelijke constructie gebouwd vóór 2001. Voor constructies kleiner dan 20 m² geldt het attest niet, tenzij de som van over te dragen constructies 20 m² of meer bedraagt of de constructie deel uitmaakt van een groter geheel. Het attest moet aanwezig zijn bij de overdrachtsovereenkomst, meestal het compromis.

Doelstellingen overheid

lege Factory
Ons team bestaat uit drie door OVAM gecertificeerde deskundigen die allen tot in de hoogste graad zijn opgeleid voor asbestinventarisaties. Ze volgen dan ook jaarlijks bijscholingen om steeds on top of the game te blijven. Zo waarborgen ze niet enkel hun eigen veiligheid, maar ook de gezondheid van onze opdrachtgevers. 

Naast het opstellen van standaard asbestattesten, is één van onze deskundigen gespecialiseerd in het inventariseren van commerciële ruimtes, fabrieksgebouwen en industriële terreinen. 

Wij hebben voor iedere soort opdracht dus minstens één deskundige op korte termijn klaarstaan. 
Onze specialisatie

Prijzen

Onderstaande prijzen zijn exclusief staalnames. Het eventueel afnemen van destructieve stalen wordt ALTIJD vooraf besproken.
De kostprijs hiervan is €49,00 / staal. 

Garage
€200,00 incl. btw
Studio
€400,00 incl. btw
Appartement
€450,00 incl. btw
Huis - gesloten bebouwing
€500,00 incl. btw
Huis - halfopen bebouwing
€525,00 incl. btw
Huis - open bebouwing
€550,00 incl. btw
Commerciële ruimte
Offerte op aanvraag
Gemeenschappelijke delen
Offerte op aanvraag
bottom of page