top of page

Evacuatieplannen

Evacuatieplannen zijn kort samengevat grondplannen die de snelste vluchtweg naar de (nood)uitgang tonen en aanduiden waar alle preventiemiddelen staan. Deze zijn bij de wet verplicht voor iedere ruimte waar mensen tewerkgesteld zijn en iedere openbare plaats waar mensen samen komen. De organisator of werkgever is dan ook eindverantwoordelijke voor de brandveiligheid. Of het nu gaat om een kleine B&B of een heel winkelcentrum, het voorzien van voldoende plannen is een must. 

Hiernaast is het belangrijk om te weten dat een evacuatieplan niet enkel voor eigen veiligheid dient opgesteld te worden. Zo is het bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid van de syndicus om de appartementsgebouwen in zijn of haar beheer te voorzien van evacuatieplannen. Ook bouwpromotoren, patrimoniumvennootschappen en zelfs (studenten)huisvestigingen dienen hiermee in orde te zijn. 

Toch worden evacuatieplannen meestal door een gespecialiseerd bedrijf worden opgesteld. Jij als verantwoordelijke hoeft er dus niet alleen voor te staan. 

Benieuwd hoe wij dit aanpakken?

tape Meten

1. Opmeten

Indien er geen grondplannen beschikbaar zijn, komen wij ter plaatse het gebouw opmeten om een eerste indicatie te hebben.

Bouwplanning

2. Ontwerpen

De grondplannen worden uitgetekend waarna er evacuatieroutes, nooduitgangen, brandblussers en dergelijke worden aangeduid.

Home Renovatie

3. Plaatsen

Indien gewenst drukken wij de plannen af, plaatsen ze in beschermende kaders en komen we ze ter plaatse ophangen.

Of vraag het ons rechtstreeks

bottom of page