top of page

KRIJG 50% KORTING OP UW UITGAANDE PLAATSBESCHRIJVING*

plaatsbeschrijving, steengoed, plaatsbeschrijvingen, opstellen, document, huur, huurcontract, begin, eind, contract, unit, eenheid, vastgoed, immo, kot, huis, appartement, studio, loft

Uw plaatsbeschrijving in een professioneel jasje

Wat is een plaatsbeschrijving?

 

Een plaatsbeschrijving is sinds 2007 verplicht in België bij alle huurovereenkomsten (met uitzondering van de pacht) binnen het residentieel, commercieel en industrieel vastgoed. Ze heeft als doel geschillen aan het einde van de huurperiode te vermijden tussen huurder en verhuurder. Een plaatsbeschrijving dient hierdoor samen met het huurcontract geregistreerd te worden, wat de laatste jaren steeds strenger wordt opgevolgd. Daarom dat wij er onze missie van gemaakt hebben om iedereen er alert van te maken en bij te staan waar nodig.

Maar wat is een plaatsbeschrijving nu concreet? Het is kort samengevat een document waarin de huidige staat van een onroerend goed staat beschreven. Deze dient dus vooral om een eerlijke, objectieve vergelijking te maken van de staat van een pand tussen aanvang en afloop van een huurovereenkomst. Maar bij de verkoop van een pand kan het bijvoorbeeld ook een grote meerwaarde zijn om een plaatsbeschrijving te laten opstellen, namelijk voor en na de notariële akte. Of wanneer er aanpalende werken worden uitgevoerd, kan het opstellen van plaatsbeschrijvingen een hoop problemen, discussies en zelfs kosten achteraf voorkomen. We aanschouwen een plaatsbeschrijving dus als een vorm van preventiemaatregel.

Omdat we met Steengoed al decennia lang het beheer doen van eigen patrimonium, weten we zelf als eigenaar exact welke zaken belangrijk zijn en dus extra aandacht nodig hebben bij het opstellen van een plaatsbeschrijving. Wij garanderen al onze cliënten en alomvattend document waarin we net die stap verder zijn gegaan op vlak van details. De opdracht is dan ook pas afgerond als de plaatsbeschrijving door beide partijen is goedgekeurd en ondertekend. Bij schade en de eventueel daarop volgende geschillen kunnen wij tenslotte optreden als bemiddelaar.

Interessant voor eigenaars of huurders die beschikken over:

  • woninghuur (hoofdverblijfplaats)

  • gemene huur (tweede verblijf, handelsruimte in woning,…)

  • kamer- of studiohuur (studentenkamer)

  • handelshuur (handels- of kantoorruimte)

  • bouw- of renovatiewerken (eigen werken, werken aanpalend aan eigen goed)

  • Aan- of verkoop

Wat kan u van ons verwachten?

Wij werken graag volgens bepaalde kernwaarden. De eerste en veruit belangrijkste is vakkennis; gebaseerd op ruime kennis en ervaring weten wij exact waarop we de focus moeten leggen.​ 

Hiernaast vinden we het belangrijk om transparant en objectief naar beide partijen te handelen. Geschillen worden vermeden en indien nodig treden wij meteen op als bemiddelaar.

Tenslotte is flexibiliteit voor ons een absolute must. Wij houden steeds op korte termijn tijdsloten open om u continu verder te kunnen helpen. Zo stellen wij ons op weekdagen en tijdens het weekend ter beschikking, ook 's ochtends en 's avonds.

Bij ons betekent 24/7 dan ook écht 24/7.

Samenwerken?

Vanwege de toenemende vraag, hebben we 2 speciale korting formules uitgewerkt voor grote samenwerkingen. Met andere woorden: bent u een projectontwikkelaar, makelaar of beschikt u over een groot patrimonium; dan stellen wij met trots het business en VIP pakket voor. Gelieve voor meer informatie ons persoonlijk te contacteren:        of

Meer vragen of informatie omtrent de bijhorende wetgeving? KLIK HIER

Wat dat kost?
Bereken het hier!

Deze prijzen zijn gebaseerd op de door u verstrekte informatie en dienen mogelijk aangepast te worden in functie van ontbrekende gegevens. 
*Deze vijftig procent korting op de uitgaande plaatsbeschrijving is uitsluitend geldig onder de voorwaarde dat de ingaande plaatsbeschrijving van hetzelfde goed binnen een periode van maximaal drie jaar ook door ons, STEENGOED B.V., is opgesteld.
bottom of page